Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym...


Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym...



Składniki:

1 pstrąg
2 duże łyżki masła
1 ząbek czosnku
sól
papryka słodka
pół cytryny



Oczyszczoną rybę natrzeć solą z każdej strony.
Ząbek czosnku rozetrzeć i wymieszać razem z masłem.
Rybę od środka natłuścić masłem czosnkowym, włożyć 2 plastry cytryny.
Zawinąć w folię aluminiową, pozostawiając górę odkrytą.
Nadmiar wody wyparuje i ryba nie będzie taka mokra.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze około 180 C.
Pod koniec pieczenia, posypujemy pstrąga papryką czerwoną.
Skórka zrobi się chrupiąca i nabierze ciekawego wyglądu.
Podawać z cytryną i masłem.





Smacznego!!!

 


3.2
Oceń
(9 głosów)

 

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł