Pstrąg po polsku


Produkty:
-4 pstrągi
-włoszczyzna
-cebula
-2 jaja ugotowane na twardo
-sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
-2 łyżki masła
Pstrąg po polsku
Przygotowanie:
Pstrągi oprószyć solą i wstawić do lodówki. Włoszczyznę umyć, pokroić na kawałki, zalać zimną wodą, osolić dodać przyprawy i gotować pod przykryciem.Cebulę zrumienić nad gazem, dodać do gotującego wywaru. gdy warzywa będą miękkie wyjąć je. Do wrzącego wywaru włożyć ryby, zmniejszyć płomień i gotować na maleńkim ogniu ok. 20 minut. Miękkie ryby wyjąć na półmisek i polać wcześniej przygotowanym sosem . Sos do ryb po polsku przyrządza się ze stopionego masła wymieszanego tuż przed podaniem z posiekanymi drobniutko gotowanymi jajami i natką pietruszki.

 


4.3
Oceń
(4 głosów)

 

Pstrąg po polsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł