PSTRĄG W LIŚCIACH KAPUSTY


-4 sprawione pstrągi każdy po 30 dkg
-mała główka kapusty
-4 pomidory
-2 cebule
-2 limonki
-5 dkg masła
-4 łyżki drobno posiekanych ziół np. kolendra, rozmaryn, 4 gałązki rozmarynu
-4 ząbki czosnku
-sól, pieprz
kapustę włóż na 6-8 min do osolonego wrzątku, osacz i przestudź. zdejmij 8 liści, wytnij najgrubsze nerwy i posmaruj masłem. Pstrągi opłucz i osusz. Na zewnątrz i w środku skrop sokiem z limonki, oprósz sola i pieprzem. odłóż na 5 min. Cebule i pomidory pokrój w grube plastry, do środka każdego włóż plasterki pomidora i cebuli oraz gałązkę rozmarynu. czosnek pokrój w plastry i tez włóż do środka ryby. Każda z ryb ułóż na 2-3 liściach kapusty. Połóż kawałki masła i zawiń w folie aluminiową. piecz ok. 30 min w 200 st.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

PSTRĄG W LIŚCIACH KAPUSTY - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł