Pstrąg w warzywach


Pstrąg w warzywach.



Składniki na 4 porcje:

Pstrągi surowe - 600 g (4 sztuki);

Warzywa:

-marchew (średnia) - 200 g (2 szt),
-średniej wielkości pietruszka,
-mały seler,
-1/4 cytryny,
-łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego.

Przyprawy:

-Ziele angielskie,
-liść laurowy,
-pieprz ziołowy,
-sól.

Przygotowanie:

Pstrągi umyj, oczyść z łusek, spraw, umyj. Oczyszczone warzywa opłucz, potnij w plasterki, wsyp do rondla, dodaj olej, osól, zalej niewielką ilością wody, przykryj i gotuj. Dodaj przyprawy, włóż ryby, przykryj je warzywami. Gotuj na małym ogniu ok. 30 minut. Ugotowane ryby ułóż na półmisku, obłóż warzywami i cienkimi plastrami cytryny. Podawaj z ziemniakami, sałatą, surówkami.



Smacznego!!!

 


3.2
Oceń
(17 głosów)

 

Pstrąg w warzywach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł