Pstrąg w sezamie.


Pstrąg w sezamie. Składniki: 4 sprawione pstrągi, 2 łyżki masła, 3 łyżki mąki, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka startego chrzanu, jajko, 4 łyżki ziaren sezamu, 6 łyżek oleju, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Masło roztopić wsypać łyżeczkę mąki i zasmażyć. Wlej bulion i mieszając zagotuj, dodaj sok z cytryny i chrzan, gotuj około 10 minut na małym ogniu, przypraw do smaku solą i pieprzem. Pstrągi umyj, osusz natrzyj solą i pieprzem, opanieruj w pozostałej mące, rozmąconym jajku i ziarnach sezamu, piecz po około 4 minuty z każdej strony. Ryby podaj z sosem i ugotowanymi ziemniakami.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Pstrąg w sezamie. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł