Zaloguj się do konta

Pstrąg wedzony z serem i szpinakiem

Składniki:


-pstrągi (po 1 na osobę).
-sól.
-pieprz czarny.
-pieprz cytrynowy.
-łyżka sosu sojowego.
-liście szpinaku.
-plastry sera wędzonego (po 1 na rybę)
-migdały płatki 50g.
-masło do smażenia.
-mąka do obtoczenia ryb.
-cytryna.
-wykałaczki .

Wykonanie:

Ryby umyć, osuszyć, posypać z każdej strony sola, pieprzami i skropić sosem sojowym. Odstawić na min godzinę. Uprażyć migdały na suchej patelni. Do środka ryby włożyć zrolowany plaster sera wędzonego obłożony liśćmi szpinaku, wsypać trochę migdałów, zamknąć środek ryby spinając wykałaczką. Każda rybę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło i smażyć ryby z obu stron aż się ładnie przyrumienią i upieką. W trakcie smażenia można posypać jeszcze pieprzem cytrynowym, solą lub skropić sokiem z cytryny. Przełożyć ostrożnie na talerz wyłożony liśćmi szpinaku, skropić sokiem z cytryny.



Smacznegoooo

Opinie (2)

pstrag222

5 za wpis takie pstraga jeszcze nie jadłem trzeba będzie wypróbować [2011-01-29 16:16]

użytkownik

5 za przepisik tylko nierozumie,w nazwie wędzony a w przepisie go smażysz ,nieważne ale na pewno smaczny,narobiłeś mi apetytu,uwielbiam zjeść fajnie upichconą rybkę>pozdrawiam [2011-01-29 22:08]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…