Pstrąg z bagien

/ 2 komentarzy



  • konto usunięte




Pstrąg

Witam, chcę przedstawić przepis na "pstrąga z bagien".

Czas przygotowania: 45 minut
Czas pieczenia: 30 minut

Składniki
2 pstrągi,
1 cytryna,
pęczek pietruszki,
garść świeżych liści bazylii,
ząbek czosnku,
oliwa z oliwek,
masło,
sól, pieprz, liść laurowy
dla smakoszy zieleninki

Etapy przygotowania

Pstrągi dokładnie myjemy, nacieramy solą i pieprzem. Do środka wkładamy połówki plastrów cytryny i wiórki masła. Na wierzch ryby układamy liście laurowe i plastry cytryny.
Pietruszkę, bazylię, czosnek i oliwę blenderujemy i doprawiamy solą i piperzem.
Wykładamy powstałą masę na wierzch pstrąga. Zostawiamy na 2-3 godziny.
Przed pieczeniem posypujemy wiórkami z masła.
Pieczemy 25 -30 minut. Życzę smacznego!!

źródło: mojegotowanie.pl

 


5
Oceń
(3 głosów)

 

Pstrąg z bagien - opinie i komentarze

RoxolaRoxola
0
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/ryby/pstrag_bagienny (2012-11-07 18:40)
psiokmokpsiokmok
0
fajny przepis muszę sprubować (2013-01-01 13:01)

skomentuj ten artykuł