Zaloguj się do konta

Pstrąg z bagien

Witam, chcę przedstawić przepis na "pstrąga z bagien".

Czas przygotowania: 45 minut
Czas pieczenia: 30 minut

Składniki
2 pstrągi,
1 cytryna,
pęczek pietruszki,
garść świeżych liści bazylii,
ząbek czosnku,
oliwa z oliwek,
masło,
sól, pieprz, liść laurowy
dla smakoszy zieleninki

Etapy przygotowania

Pstrągi dokładnie myjemy, nacieramy solą i pieprzem. Do środka wkładamy połówki plastrów cytryny i wiórki masła. Na wierzch ryby układamy liście laurowe i plastry cytryny.
Pietruszkę, bazylię, czosnek i oliwę blenderujemy i doprawiamy solą i piperzem.
Wykładamy powstałą masę na wierzch pstrąga. Zostawiamy na 2-3 godziny.
Przed pieczeniem posypujemy wiórkami z masła.
Pieczemy 25 -30 minut. Życzę smacznego!!

źródło: mojegotowanie.pl

Opinie (2)

Roxola

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/ryby/pstrag_bagienny [2012-11-07 18:40]

psiokmok

fajny przepis muszę sprubować [2013-01-01 13:01]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Karp w piwie.

Ten przepis dostałem od mojego szwagra również wędkarza i smakosza, kt…