`Pstrąg z pomidorową pastą


Składniki:
duży filet z pstrąga
1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju
1/2 pęczka szczypiorku
gałązka koperku
garść zielonych oliwek bez pestek
sok z 1/2 cytryny
sól
pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Rybę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i smarujemy oliwą. Obficie oprószamy sola i pieprzem z obu stron. Wkładamy do naczynia zaroodpornego i bez przykrycia pieczemy 30minut w piekarniku rozgrzanym do 200*C.
Pomidory osączamy i miksujemy. W razie potrzeby dolewamy oliwy. Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Oliwki kroimy w krążki. Pomidory, zieleninę i oliwki mieszamy z sokiem z cytryny. Pastę wykładamy na rybę. Smacznego.

 


1.8
Oceń
(5 głosów)

 

`Pstrąg z pomidorową pastą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł