Zaloguj się do konta

Pstrąg z rusztu

Pstrąg z rusztu - Przyszła pora na drugiego pstrąga kupionego w Biedronce, z opakowania zawierające dwa sztuki.
Składniki:
 1 patroszony pstrągi;
 1 mała cebulka;
 1 łyżka masła;
 paski sera żółtego;
 świeże zioła – koperek;
 przyprawa do ryb;
 2 łyżki oliwy;
 sól, pieprz;
 połówka cytryny do dekoracji;
 świeży koperek;
 folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Rybę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem. Solimy
z obu stron i wewnątrz, następnie posypujemy obficie przyprawą do ryb. Do jamy brzusznej wkładamy kilka plasterków cebuli.
Rybę układamy na folii do pieczenia, którą uprzednio lekko smarujemy oliwą. Rybę delikatnie zawijamy w taki sposób aby można ją było bez problemów odkryć na koniec pieczenia. Następnie zawiniętą w folię rybę wkładamy na ruszt do piekarnika nagrzanego do 180°C na pół godziny. Pod ruszt kładziemy blaszkę, w celu zabezpieczenia się przed ewentualnym wyciekaniem tłuszczu.



Pod koniec pieczenia odkrywamy rybę, na wierzch ryby układamy paski żółtego sera i masła i zapiekamy około 5 minut (do momentu rozpuszczenia się sera”.





Upieczoną rybę wykładamy z folią na półmisek dekorujemy cytryną
i posypujemy z koperkiem. Podajemy z gotowanym ryżem i surówkami.




Opinie (9)

yba

Wróciłem właśnie z pracy głodny i to przeczytałem , potrzebny przeszczep palcy w momencie.:-) [2013-10-22 14:29]

feroza

Przepis? Czemu nie? Niech będzie, ale te fotki, to już daleko idąca przesada; ślinka cieknie! Prowokacja i złośliwość. Popatrzcie sobie i..... :) Pozdrawiam, Marku, serdecznie;***** [2013-10-22 17:44]

mleczus3

Nie wiem jak u Was, ale u mnie pachnie wspaniale :) [2013-10-22 19:08]

groniar

Gratuluje pomysłu ja tak nie eksperymentuje Pozdrawiam ***** [2013-10-22 19:29]

roman55

Marku czy ty zawsze musisz wywołać u mnie wilczy głód i ślinotok swoimi fotkami i recepturą smacznej rybki :) Pozdrawiam i oczywiście 5* [2013-10-22 20:38]

marek-debicki

Stanisławie! To nie eksperymenty a bardzie wygodnictwo,a przede wszystkim czysta patelnia oraz kuchnia i zaoszczędzony czas. Przyprawić rybkę, do piekarnika i gotowe. W podobny sposób, w e własnym sosie można szykować dane mięsne z warzywami (marchewka, ziemniaki, cebulka i inne), pakując gotowe porcje do folii. [2013-10-22 21:17]

rysiek38

Nie wiem czy to nie profanacja dania ale jak by tak dodać odrobinkę czosnku ?- oczywiście jak ktoś lubi - co sądzisz w tym temacie ??? [2013-10-22 23:15]

marek-debicki

Odrobina czosnku i świeżych ziół nigdy rybie nie zaszkodzi. Wszystko wg indywidualnych upodobań. Ciekawym rozwiązaniem jest też zapieczenie ryby pod koniec przyrządzenia ze gęstą śmietaną do zup i sosów. [2013-10-23 01:01]

stefan51

Ja dodaje jeszcze pokrojona w cienkie paski czerwona i zolta papryke,oraz troche pieczarek . [2013-11-02 22:55]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony „cytrynowy”Kupione w Biedronce opakowanie zawi…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia