Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem


pstrągi (po 1 na osobę)
sól
pieprz czarny
pieprz cytrynowy
łyżka sosu sojowego
2 szklanki liści szpinaku
plastry sera wędzonego (po 1 na rybę) lub kawałki oscypka
migdały płatki 50g
masło do smażenia
mąka do obtoczenia ryb
cytryna
wykałaczki
Ryby umyć, osuszyć, posypać z każdej strony solą, pieprzami i skropić sosem sojowym. Odstawić na min godzinę. Upraży migdały na suchej patelni. Do środka ryby włożyć zrolowany plaster sera wędzonego obłożony liśćmi szpinaku, wsypać trochę migdałów, zamknąć środek ryby spinając wykałaczką. Każda rybę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło i smażyć ryby z obu stron aż się ładnie przyrumienią i upieką. W trakcie smażenia można posypać jeszcze pieprzem cytrynowym, solą lub skropić sokiem z cytryny. Przełożyć ostrożnie na talerz wyłożony liśćmi szpinaku, skropić sokiem z cytryny.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł