Pstrąg z jabłkami
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-14
Produkty:
-1 pstrąg na osobę
-ćwiartka kwaśnego jabłka
-50 g soku jabłkowego
-pół cytryny
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Ze sprawionego pstrąga usuwamy skrzela. Ryby solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie układamy ją w żaroodpornym naczyniu, do brzucha wkładamy ćwiartkę jabłka i polewamy sokiem jabłkowym. Rybę dodatkowo można obłożyć cząstkami jabłka. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy, w zależności od wielkości ryby 15-20 minut.
-1 pstrąg na osobę
-ćwiartka kwaśnego jabłka
-50 g soku jabłkowego
-pół cytryny
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Ze sprawionego pstrąga usuwamy skrzela. Ryby solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie układamy ją w żaroodpornym naczyniu, do brzucha wkładamy ćwiartkę jabłka i polewamy sokiem jabłkowym. Rybę dodatkowo można obłożyć cząstkami jabłka. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy, w zależności od wielkości ryby 15-20 minut.