Pstrąg z rozmarynem


Pstrąg z rozmarynem

Składniki(8 porcji):
2 duże pstrągi;
2 łyżki masła;
świeży rozmaryn;
sól;
pieprz cytrynowy;
2 cytryny;
4 łyżki cukru trzcinowego;
oliwa;

Sposób przygotowania:
1).Rybę sprawić, natrzeć solą i pieprzem cytrynowym zewnątrz i wewnątrz. Odstawić na 2 godziny. Posmarować oliwą i włożyć do środka każdego z nich łyżeczkę masła i gałązkę rozmarynu.
2).Cukier rozpuścić karmel, włożyć plasterki cytryny, odsmażyć z obu stron. Rybę ułożyć w folii, obłożyć plasterkami cytryny w karmelu. Folię szczelnie zawinąć i piec w średnio gorącym piekarniku 20 minut.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.7
Oceń
(10 głosów)

 

Pstrąg z rozmarynem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł