Pstrąg młynarski


Składniki:

- 4 sprawione pstrągi (każdy po 200 g)
- sok z cytryny
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 40 g mąki pszennej
- olej do smażenia
- 40 g masła

Wykonanie:

Pstrągi opłukać w bieżącej wodzie, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem od wewnątrz i zewnątrz, obtoczyć w mące.
Olej rozgrzać, obsmażyć na nim ryby z obu stron, dodać masło i smażyć aż pstrągi będą gotowe. Czas smażenia 6 min.
Obsmażyć razem z rybą 75 g płatków z migdałów bez łupinki, posypać nimi potrawę.

Źródło: zeszycik mojej mamy :D

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Pstrąg młynarski - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł