Pulpeciki w sosie koperkowym

/ 2 zdjęć


Pulpeciki w sosie koperkowym
Składniki:
 25dkg mięsa mielonego
 1 bułka;
 1 szklanka mleka, bułka tarta;
 1 mała cebula, sól, pieprz do smaku;
 1 jajko
 bułka tarta
Sos:
 1 szklanka śmietany;
 pęczek koperku;
 kostka bulionowa;
 1łyżka mąki
Sposób pDo mielonego dodać namoczoną w mleku bułkę, jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Cebulkę posiekać w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do masy i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować z masy kuleczki i otaczać je w bułce tartej. Uformowane kuleczki wrzucać na wrzący bulion z kostki i gotować około 3-5minut. Odcedzić. Przygotować sos koperkowy. Pulpeciki dodać do sosu koperkowego zrobionego na bazie bulionu, zagęszczonego śmietaną i mąką. Lekko podgotować. Dodać posiekany koperek, wymieszać. Podawać z makaronami lub ziemniakami.

 


3
Oceń
(6 głosów)

 

Pulpeciki w sosie koperkowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł