Pulpety cielęce z koperkiem


Składniki:
35 dag mielonego mięsa cielęcego
jajko
czerstwa bułka
2 szklanki bulionu z kostki
szklanka mleka
2 łyżki bułki tartej
łyżka posiekanej natki
sól
pieprz
pęczek koperku
łyżka masła
łyżka mąki pszennej
Przygotowanie ;
Bułkę namocz w mleku , rozmoczoną odciśnij , połącz z jakiem , natką, bułką tarą , dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Przypraw solą i pieprzem. Z masy mięsnej formuj kulki , gotuj je 15 minut w bulionie, wyjmij łyżką cedzakową i trzymaj w cieple . Przygotuj sos ( koperek posiekaj , rozetrzyj masło z mąką i zagęść tym bulion , w którym się gotowały pulpety. Mieszając , zagotuj , następnie zestaw garnek z ognia i dodaj posiekany koperek. Gotowy sos przypraw solą i pieprzem. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pulpety cielęce z koperkiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł