Pulpety rybne

/ 3 komentarzy

70 dkg ryby
5 dkg bułki
mleko
1 jajo
5 dkg cebuli
sól
pieprz
3 dkg mąki

wywar:
20 dkg włoszczyzny bez kapusty,
odpadki rybne
Pulpety rybne

Bułkę namoczyć w mleku. Namoczoną bułkę odcedzić, rybę oraz bułkę zmielić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, wszystko razem ze sobą połączyć wraz z jajkiem, solą i pieprzem.
Ręce lekko namoczyć w wodzie i formować kulki, otoczyć w mące.

Sporządzić wywar z wyżej wymienionych składników. Do gotującego się wywaru wkładać uformowane pulpety i gotować;) ugotowane pulpety odcedzić ;)

Smacznego;)

 


4.5
Oceń
(4 głosów)

 

Pulpety rybne - opinie i komentarze

marcinaniserowiczmarcinaniserowicz
0
W imieniu zarządu koła PZW "Złota Rybka" proszę o usunięcie tych wpisów z działu Aktualności strony koła i przeniesienie ich pn. na forum. Chcielibyśmy aby w dziale Aktualności znajdowały się relacje z imprez, wydarzeń itp., a nie przepisy kulinarne. (2011-12-20 17:08)
robert arobert a
0
Aktualności to nie przepisy kulinarne. (2011-12-21 15:58)
bossi11bossi11
0

skomentuj ten artykuł