Ciasto Puszek


Puszek

Składniki(1 sztuka):
2 szklanki mąki ziemniaczanej;
6 łyżek mąki pszennej;
6 jaj;
2 szklanki cukru;
kostka margaryny;
2 łyżki 10% octu;
6 łyżek oleju;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
aromat waniliowy;

Sposób przygotowania:
1).Margarynę utrzeć z cukrem na puch, wbijać po jednym jaju i nadal ucierać. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia, dodać olej, ocet i aromat, starannie wymieszać.
2).Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życzę smacznego !!!

 


2
Oceń
(11 głosów)

 

Ciasto Puszek - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł