Pyszna ryba faszerowana w galarecie


Produkty:
- 3 ryby słodkowodne
-kajzerka
-pół szklanki mleka
-15 dag pieczarek
-2 cebule
-2 łyżki masła
-włoszczyzna
-4 ziarna ziela angielskiego
-2 liście laurowe
-5 łyżeczek żelatyny
-sok z cytryny
-jajo
-3 łyżki kaszy manny
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Ryby sprawić, wypatroszyć nie przecinając brzuchów. Opłukać, pokroić w dzwonka. Bułkę namoczyć w mleku. Pieczarki oczyścić, opłukać, posiekać. Cebulę obrać, posiekać. Masło rozgrzać, wrzucić pieczarki i cebulę, poddusić. Łby, płetwy i włoszczyznę zalać litrem wody, dodać przyprawy, gotować 30 minut na małym ogniu. Wywar przecedzić ostudzić. Mięso wykrojone z łbów, odciśniętą bułkę i pieczarki z cebulą zemleć, dodać jajo i kasze mannę.Przyprawić solą pieprzem, utrzeć na jednolitą masę, napełnić dzwonka. Włożyć do wrzącego wywaru, gotować powoli ok. 20 minut. dzwonka ryby ostrożnie wyjąć, ułożyć na półmiskach.

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Pyszna ryba faszerowana w galarecie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł