Zaloguj się do konta

Pyszna ryba smażona z cebulą i marchewką

Ryba smażona z cebulą i marchewką


Potrzebujemy  rybę ,marchewkę , cebule , jajko , mąkę , bułkę tartą, oliwę lub olej ,sól i przyprawy .





marchewkę kroimy w kosteczkę lub ucieramy na tarce



cebule  kroimy w kostkę




marchew i cebule dusimy na  osobnych patelniach



kiedy się uduszą łączymy je razem



Rybę smażymy tradycyjnie  ,obtaczamy w mące  potem w  jajko i w bułkę tartą 




wkładamy ją do warzyw by wszystko sobą przeszło  (można włożyć  do piekarnika w żaroodpornym naczyniu )



można podawać z chlebem lub ziemniakami



Życzę  smacznego .

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…