Pyszne gołąbki


Składniki:
500g mielonego mięsa z indyka
1 kapusta włoska
1jajko
2 cebule
6 pieczarek
2 łyżki musztardy
450ml soku pomidorowego bez cukru
po 1 łyżce koncentratu pomidorowego i skrobi kukurydzianej
2 ząbki czosnku
olej
pieprz
Przygotowanie:
Cebule i pieczarki pokrojone w plastry podsmażyć na oleju. Dodać je do mięsa z jajkiem, musztardą, pieprzem i posiekanym czosnkiem., Wyrobić masę. Liście kapusty obgotować we wrzątku i nakładać na nie porcję masy, zawijać w gołąbki. Na dnie garnka umieścić kilka liści kapusty, następnie układać gołąbki. Podlać 3/4 szklanki wody oraz sokiem pomidorowym i dusić ok. 40min. Wyciągnąć gołąbki, do sosu dodać koncentrat, skrobię, wymieszać. Gołąbki podawać z sosem. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pyszne gołąbki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł