Pyszne mielone kotlety rybne

/ 5 komentarzy

Składniki potrzebne do przygotowania mielonych:
Około 2 kg oporządzonej ryby, najlepiej nadaje się leszcz.(może być każda inna)
- 2 szt. cebuli
- 2 szt. jajko
- 1szt. bułka namoczona w mleku
- wegeta
- pieprz, sól
- olej do smażenia
- bułka tarta

Ryby gotujemy około 7 min. tak, aby mięso z nich można było swobodnie obrać, obrane mięso bez skóry razem z bułką mielimy. Cebulę kroimy drobno i smażymy na złoty kolor, można ją zmielić razem z rybą i bułką. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodając wegetę, pieprz i sól do smaku. Następnie formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Tak usmażone kotleciki można mrozić a po rozmrożeniu są wyśmienite.
Nie polecam dodawania do nich ani boczku ani podgardla.!!!

 


4.6
Oceń
(31 głosów)

 

Pyszne mielone kotlety rybne - opinie i komentarze

soni4soni4
0
Musze powiedzieć że robie podobnie i są wyśmienite ale twuj przepis też trzeba wypróbować za przepis 555555
(2010-03-10 19:29)
RoolRool
0
Kiedyś jadłem takie kotleciki i bardzo mi smakowały musze wyprubować ten przepis;] oczywiście 5
(2010-04-02 13:14)
miniek6miniek6
0

Nareszcie ktoś zdradził sekret oddzielenia ości od miesa u leszcza!!! Wielkie dzięki i wielka 5!!!

Dużo lesczyków udaje mi się złowić(zwłaszcza na wyprawach z córką) ale traktowaliśmy je sportowo i nawet duże okazy(2kg+)wracały do wody. Bo niestety nawet małe ości po kilkukrotnym zmieleniu byly nieprzyjemnym dodatkiem do kotletów.Napewno wyprubujemy metodę gotowania po następnej wyprawie-jak tylko zdejmą mi gips :(

POŁAMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(2010-04-18 12:46)
użytkownik50458użytkownik50458
0
dzisiaj robilem. fantastyczne (2011-08-08 14:47)
PasjonataPasjonata
0
W tym sezonie spróbuję bo aż ślinka cieknie a zamierzam w tym roku trochę rybek zabrać z wody :) Czy gotowanie rybki nie zmniejszy trochę smaku ? 7 minut to oczywiście nie dużo i pewno że łatwiej potem obrać ale słyszałem, że po wyjęciu głównych ości można te drobniejsze zmielić razem z mięskiem i nie wyczuwa się ich wtedy... Pozdrawiam i powodzenia (2012-03-23 10:39)

skomentuj ten artykuł