Zaloguj się do konta

Pyszne mielone kotlety rybne

Składniki potrzebne do przygotowania mielonych:
Około 2 kg oporządzonej ryby, najlepiej nadaje się leszcz.(może być każda inna)
- 2 szt. cebuli
- 2 szt. jajko
- 1szt. bułka namoczona w mleku
- wegeta
- pieprz, sól
- olej do smażenia
- bułka tarta

Ryby gotujemy około 7 min. tak, aby mięso z nich można było swobodnie obrać, obrane mięso bez skóry razem z bułką mielimy. Cebulę kroimy drobno i smażymy na złoty kolor, można ją zmielić razem z rybą i bułką. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodając wegetę, pieprz i sól do smaku. Następnie formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Tak usmażone kotleciki można mrozić a po rozmrożeniu są wyśmienite.
Nie polecam dodawania do nich ani boczku ani podgardla.!!!

Opinie (5)

soni4

Musze powiedzieć że robie podobnie i są wyśmienite ale twuj przepis też trzeba wypróbować za przepis 555555 [2010-03-10 19:29]

Rool

Kiedyś jadłem takie kotleciki i bardzo mi smakowały musze wyprubować ten przepis;] oczywiście 5 [2010-04-02 13:14]

miniek6

Nareszcie ktoś zdradził sekret oddzielenia ości od miesa u leszcza!!! Wielkie dzięki i wielka 5!!!

Dużo lesczyków udaje mi się złowić(zwłaszcza na wyprawach z córką) ale traktowaliśmy je sportowo i nawet duże okazy(2kg+)wracały do wody. Bo niestety nawet małe ości po kilkukrotnym zmieleniu byly nieprzyjemnym dodatkiem do kotletów.Napewno wyprubujemy metodę gotowania po następnej wyprawie-jak tylko zdejmą mi gips :(

POŁAMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[2010-04-18 12:46]

użytkownik

dzisiaj robilem. fantastyczne [2011-08-08 14:47]

Pasjonata

W tym sezonie spróbuję bo aż ślinka cieknie a zamierzam w tym roku trochę rybek zabrać z wody :) Czy gotowanie rybki nie zmniejszy trochę smaku ? 7 minut to oczywiście nie dużo i pewno że łatwiej potem obrać ale słyszałem, że po wyjęciu głównych ości można te drobniejsze zmielić razem z mięskiem i nie wyczuwa się ich wtedy... Pozdrawiam i powodzenia [2012-03-23 10:39]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia