Pyszne pulpety rybne


-60 dag filetów rybnych
-1 cebula
-2 łyżki masła
-1 czerstwa bułka
-jajko
-1/2 l bulionu warzywnego
-1 małe opakowanie gęstej śmietany
-1 łyżeczka mąki
-1 łyżka drobno pokrojonego świeżego koperku
-szczypta białego pieprzu
-szczypta suszonego imbiru i czosnku
-sól
Filety zmielić w maszynce, namoczyć bułkę w przegotowanej wodzie lub w mleku. Na rozpuszczonym maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać rybę, odciśniętą bułkę, ususzoną cebulę, surowe jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić jednolitą masę. Przygotować bulion warzywny, do gorącego wkładać okrągłe uformowane pulpety rybne i gotować na małym ogniu około 20 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru, czyli zahartować, wlać do pulpetów, doprawić imbirem, czosnkiem i pieprzem, zagotować, dodać drobno pokrojony koperek.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Pyszne pulpety rybne - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł