Zaloguj się do konta

Pyszność z patelni

Składniki:
60 dag pieczarek
czerwona słodka papryka
średnia cebula
20 dag piersi z kurczaka
łyżeczka tymianku
5 łyżek oleju
łyżka masła
płaska łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek, w długie paski. Oprószyć pieprzem, połową słodkiej papryki. Na patelni rozgrzać połowę oleju z połowa masłą i obsmażyć mięso na złoty kolor, zdjąć z patelni, przykryć żeby nie ostygło.
Na patelni rozgrzać resztę oleju i masła, włożyć pokrojone pieczarki i smażyć ok.5min. Wrzucić pokrojoną cebulę oraz paprykę i smażyć kolejne 5min. Dodać mięso, doprawić tymiankiem, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…