Pyszny karp pieczony


Karp pieczony
Składniki:
1 karp (ok. 1 kg)
4 cebule
2 spore łyżki masła
2 ząbki czosnku
2 gałązki pietruszki
przyprawy: sól
Sposób przyrządzania:
Karpia umyj, spraw, przytnij ogon, opłucz i posól. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Włóż cebulę oraz gałązki pietruszki do środka ryby, a resztą cebuli dokładnie obłóż rybę i zawiń ją w folię. Włóż na noc do lodówki.

Następnego dnia usuń cebulę z karpia. Posmaruj wierzch i wnętrze ryby masłem i posiekanym czosnkiem. Włóż rybę do żaroodpornego naczynia i owiń ją folią do pieczenia. Piecz przez ok. 1 godz. w temp. 180°. Możesz udekorować ziarenkami kolorowego pieprzu.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Pyszny karp pieczony - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł