Pyszny łosoś z pieczarkami


50 dag pieczarek
ok. 1kg dzwonek z łososia
2 łyżki śmietany 18%
średnia cebula
kilka gałązek natki pietruszki
sól
pieprz
łyżeczka mąki
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Smażymy z cebulą na rozgrzanym oleju. Wlewamy 2 szklanki wody i dusimy ok.35 minut. Następnie doprawiamy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Chwilę gotujemy. Łososia myjemy. Gotujemy ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy ostrożnie usuwamy skórkę. Rybę wkładamy do pieczarek. Dusimy kolejne 5 minut. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Dodajemy do potrawy. Mieszamy i gotowe:) Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Pyszny łosoś z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł