Zaloguj się do konta

Pyszny pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach Poziom trudności: łatwy

Składniki:
-4 średnie pstrągi,
-10 dag masła,
-5 dag migdałów,
-cytryna,
-gałązki pietruszki,
-pieprz,
-sól

Sposób przygotowania:
Sprawione i umyte pstrągi natrzeć solą, oprószyć pieprzem, usmażyć na maśle na niezbyt silnym ogniu (po 8 min z każdej strony). Usmażone ryby ułożyć na ogrzanym półmisku. W maśle po smażeniu ryb lekko zrumienić posiekane migdały, wyłożyć ryby, udekorować pietruszką i plastrami cytryny. Życzę smacznego!!

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…