Zaloguj się do konta

Pyszny Miodownik

-15 dkg cukru kandyzu kruszonego diamant
-2 łyżki miodu
-15 dkg masła
-2 jajka
-45 dkg mąki
-1 łyżeczka sody
KREM:
-10 dkg cukru pudru diamant z aromatem waniliowym
-2 łyżki maki pszennej
-3 łyżki maki ziemniaczanej
-20 dkg masła
-1/2 l mleka
-powidła śliwkowe
LUKIER:
-Cukier puder diamant z aromatem cytrynowym utarty z sokiem z cytryny
W garnuszku rozpuścić miód, masło i cukier kandyz kruszony, przestudzić. Dodać jajka, wymieszać. na koniec dodać mąkę wymieszaną z sodą . Ciasto podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować na prostokąt 20x30. przenieść na wyłożoną pergaminem blachę . Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.KREM; Obie maki wymieszać z mlekiem. ugotować gęsty budyń. Mieszając ochłodzić. masło utrzeć z cukrem pudrem porcjami dodawać budyń. placki ciasta posmarować powidłami, a następnie kremem. Złożyć. Wierzch ciasta ozdobić lukrem utartego cukru pudru z sokiem z cytryny.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…