Zaloguj się do konta

Recenzja wędziska Mistrall Tournament Spin 2.7m, 5-25g.

Z uśmiechem na ustach poleciałem do drzwi, kiedy w domofonie usłyszałem głos kuriera. Chwytając wędkę pierwszy raz stwierdziłem, że jest bardzo lekka i cieniutka. Tuż przy szczytowej przelotce ma mniej niż minimetr – to robiło wrażenie. Kijek tak mi się podobał, że co chwilę wyciągałem go z pokrowca by móc go oglądać, dotykać :D Kilka dni później wybrałem się nad wodę przetestować nowe wędzisko...

To było 3 lata temu, więc chyba najwyższa pora napisać coś o Mistrall’u Tournament. Ogólnie wrażenia z użytkowania wędziska są jak najbardziej pozytywne. Przez ten czas kijek się sporo na łowił, oj na łowił :D Trudno mi zliczyć te wszystkie szczupaki czy okonie, które złapałem dzięki temu Mistrallowi. Jeśli chodzi o Esoxy to największy miał 79cm, przypominam, że to wędzisko ma cw. wynoszące 5-25g. Ale od początku. Tournament w wersji 2.7m i cw. 5-25g, składa się z 2 sekcji i waży zaledwie 180 gram. A to oznacza, że jest bardzo lekki i bez problemu można machać nim cały dzień. Do blanku przymocowane są całkiem dobre przelotki SIC – jest ich 9. Akcja wędziska jak bardzo szybka, a szczytowa część jest niezwykle czuła i cienka – co rodzi obawy o jej złamanie. Tak, to jest jeden z tych kijków, o który naprawdę trzeba uważać. Mój przyjaciel, który ma identyczny model złamał szczytówkę już 2 razy :) Ja póki co jestem uważniejszy :P Myślę, że ze spokojem można nazwać ten kijek uniwersalnym - sprawdza się jako okoniówka, ale daję sobie też radę z większymi szczupakami. Jakby się uprzeć, to pewnie i na spławik dałoby radę z tym pójść. Sandaczy nie wymieniłem, bo nigdy w życiu żadnego nie złapałem - po prostu ten gatunek ryb nie występuje w mojej okolicy, a szkoda. Jeśli chodzi o sam blank, to po za drobnymi rysami jest dalej jak nowy. Co do korkowej rękojeści, to nie zauważyłem, żeby chociaż trochę się odklejała - jak miało to miejsce w innej mojej wędce (Jaxon). Korek jest przyjemnie wyprofilowany, dzięki czemu chwyt wędki jest pewniejszy. Na plus dla Mistralla zasługuje fakt, że wędzisko posiada specjalny uchwyt - za który zaczepiamy nasze przynęty. Dzięki temu nie niszczymy sobie przelotek czy korkowego dolnika. Wędzisko kosztuje 125zł, znaczy się - kosztowało, nie znam aktualnej ceny.

Chyba to wszystko  co chciałem wam powiedzieć o tym kijku. Czy polecam? -pewnie, że tak! To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam i życzę taaakiej ryby!!

Mateusz

Opinie (11)

Krul-Mateusz

Co sprytniejsi pewnie zauważyli, że raz już pisałem recenzję tego kijka, niemniej jednak tamta recka powstała zaledwie po 3 miesiącach, odkąd zakupiłem kijek. Teraz mogę powiedzieć o niej dużo więcej. [2015-09-04 18:34]

wdwdr

Ciekawy wpis. Też mam tournamenta, ale 10-30g. [2015-09-04 18:54]

Piotr 100574

ja tam czegoś co ma w nazwie -mist -to nie kupię he he ale pozdrawiam i ***** za wpis [2015-09-05 21:24]

Krul-Mateusz

Piotrek, każda firma ma w swojej ofercie mniej, lub bardziej udane produkty. Sam słyszałem, że wiele osób skarży się na Mistralla. Ja mam 2 wędki (w tym jedna opisana powyżej) tej marki i z obu jestem zadowolony. [2015-09-07 20:38]

Piotr 100574

Mateusz,mi nie chodzi o to że sprzęt jest zły:)to taki tylko żart ,słowo mist tu w niemczech oznacza obornik lub rzeczy gówno podobne [2015-09-07 21:00]

Krul-Mateusz

Oo, ja na tyle niemieckiego nie znam. Po angielsku \"mist\" to mgiełka. Ale firma jest polska... tak słyszałem. [2015-09-07 23:11]

wojcieszyc

ja mam już 7 lat okoniowke mistrala cw 1-8 g dl 270 i jest ok [2015-09-09 10:06]

Krul-Mateusz

wojcieszyc ja mam w planach zakup jakieś okoniówki... Jakiego modelu używasz? [2015-09-10 20:48]

wojcieszyc

Kolego KRUL-MATEUSZ używam MISTRALL DELUX PROFFESIONAL 270 cw 1-8g mam go 6-7lat jest b. dobry [2015-09-11 22:33]

kuba gq

Bardzo leciutki spinnig. Sam używam \"siostry\" tej wędeczki Mistrall Lexus spin i jestem zadowolony ale Tournemanta miałem w ręce i wcale nie odstępuje jakością wykonania. http://wedkarz.pro/wedka-mistrall-tournament-spin,sp,14,710?atournam [2015-09-22 15:11]

jan-kun

całkiem wporzo recenzja. 5* [2015-10-03 19:48]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia