Risotto z szynką


Składniki:
ok. 2.szkl. ugotowanego ryżu
cebula
10 dag pieczarek
puszka groszku
2 kolorowe papryki0 szynki
4 łyżki tartego zółtego sera
3 szkl. bulionu
3 łyżki oliwy
2 łyżki masła
ząbek czosnku
sól
pieprz
natka
Przygotowanie:
Na dużej patelni na oliwie obsmaż posiekany czosnek. Dodaj ryż i przesmaż, mieszając.
Szynkę pokrój w kosteczkę. Papryki oczyść z pestek, strąki potnij w cienkie paski. Cebulę obierz, grubo posiekaj.
Pieczarki oczyść, potnij na plastry, z szynką i warzywami dołóż ryżu. Wymieszaj. Mieszając smaż jeszcze 3min. Dodaj bulion, groszek i dopraw. Dodaj masło i tarty ser. Udekoruj i podaj.
Smacznego.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Risotto z szynką - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł