Rodzinne udka


Składniki:
8 udek z kurczaka
15 dag pieczarek
10 dag żółtego sera
cebula
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
słodka mielona papryka
vegeta

Przygotowanie:
Udka myjemy i usuwamy kości. Oprószamy vegetą i przyprawą do kurczaka. Wkładamy do lodówki na 25 minut. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Pieczarki kroimy i smażymy razem z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę , mieszamy z pieczarkami i cebulą. Farszem nadziewamy udka. Mięso spinamy wykałaczkami i posypujemy papryką. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180*C ok. 1h. Smacznego!

 


3
Oceń
(8 głosów)

 

Rodzinne udka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł