Rolada Beaty


Rolada Beaty

Składniki(1 sztuka):
8 jaj;
18 dag mąki;
25 dag cukru;
cukier waniliowy;
dżem morelowy;

Sposób przygotowania:
1).Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, ubić pianę z białek i delikatnie mieszając dodawać do utartych żółtek na przemian łyżkę piany i łyżkę mąki.
2).Wylać biszkopt na blachę wyłożona natłuszczoną folią aluminiową lub specjalnym pergaminem. .
3).Upiec ciasto na jasnozłoty kolor, wyjąć z piekarnika, jeszcze ciepłe delikatnie zdjąć z folii, przełozyć na ściereczkę i razem z nią zwinąć.
4).Gdy tylko biszkopt przestygnie, rozwinąć go, nałożyć równą warstwą dżem, znów ścisło zwinąć (oczywiście już bez ściereczki !!!) i odstawić do wystygnięcia.
5).Roladę można polać polewą lub lukrem.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.6
Oceń
(12 głosów)

 

Rolada Beaty - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł