Rolada drobiowa z żurawinami
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-17
Produkty:
-1,5 kg piersi z indyka
-20 dag żurawiny
-2 łyżki przyprawy typu vegeta
-łyżeczka słodkiej papryki
-1/3 łyżki ostrej papryki
-7 dag cukru żelującego
-10 dag żółtego sera
-olej
Przygotowanie:
W mięsie wyciąć ostrym nożem kieszonkę, posypać przyprawą typu vegeta, słodką i ostrą papryką. Odstawić w chłodne miejsce. Żurawiny wsypać do miski, dodać cukier żelujący i pokrojony w kostkę ser, wymieszać. Mieszanką dokładnie wypełnić kieszonkę w mięsie. Otwór zaszyć. Mięso posmarować olejem, włożyć do brytfanki i piec około 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni. Podawać roladę na gorąco pokrojoną w plastry.
-1,5 kg piersi z indyka
-20 dag żurawiny
-2 łyżki przyprawy typu vegeta
-łyżeczka słodkiej papryki
-1/3 łyżki ostrej papryki
-7 dag cukru żelującego
-10 dag żółtego sera
-olej
Przygotowanie:
W mięsie wyciąć ostrym nożem kieszonkę, posypać przyprawą typu vegeta, słodką i ostrą papryką. Odstawić w chłodne miejsce. Żurawiny wsypać do miski, dodać cukier żelujący i pokrojony w kostkę ser, wymieszać. Mieszanką dokładnie wypełnić kieszonkę w mięsie. Otwór zaszyć. Mięso posmarować olejem, włożyć do brytfanki i piec około 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni. Podawać roladę na gorąco pokrojoną w plastry.