Zaloguj się do konta

Rolada drobiowa z żurawinami

Produkty:
-1,5 kg piersi z indyka
-20 dag żurawiny
-2 łyżki przyprawy typu vegeta
-łyżeczka słodkiej papryki
-1/3 łyżki ostrej papryki
-7 dag cukru żelującego
-10 dag żółtego sera
-olej

Przygotowanie:
W mięsie wyciąć ostrym nożem kieszonkę, posypać przyprawą typu vegeta, słodką i ostrą papryką. Odstawić w chłodne miejsce. Żurawiny wsypać do miski, dodać cukier żelujący i pokrojony w kostkę ser, wymieszać. Mieszanką dokładnie wypełnić kieszonkę w mięsie. Otwór zaszyć. Mięso posmarować olejem, włożyć do brytfanki i piec około 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni. Podawać roladę na gorąco pokrojoną w plastry.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…