Rolada drobiowo- pieczarkowa


Składniki:
5 jajek
1 szklanka majonezu
30 dag startego żółtego sera
3 pojedyncze filety z kurczaka
50 dag pieczarek
6 łyżek keczupu
3 ząbki czosnku
łyżka masła
Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek na pół. Lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Smażymy na maśle. Odparowujemy.
Jajka miksujemy z połową majonezu. Wsypujemy ser i mieszamy. Wlewamy na wyłożoną pergaminem blachę. Pieczemy około 20 minut w 180*C. Wyjmujemy z blachy/
Na cieście układamy mięso i przykrywamy pieczarkami. Zwijamy w roladę. Pieczemy godzinę w 180*C.
Studzimy. Kroimy w plastry/
Keczup mieszamy z resztą majonezu i zmiażdżonym czosnkiem. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Rolada drobiowo- pieczarkowa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł