Rolada rybna


Produkty:
-60 dag filetów z mintaja
-włoszczyzna
-2 cebule
-kilka ziaren pieprzu
-2 liście laurowe
-2 jaja
-3 łyżki kaszy manny
-2 łyżki masła
-3 łyżki posiekanego koperku
-cukier, sól, mielony pieprz
-sałata

Przygotowanie:
Włoszczyznę i jedną cebule obrać i pokroić na kawałki. Zalać 3 szklankami wody, osolić, dodać przyprawy, ugotować. Wywar ostudzić i przecedzić. Drugą cebulę drobno posiekać i udusić na połowie masła. Filety opłukać, pokroić na kawałki i zemleć razem z cebulą w maszynce z drobnym sitkiem. Dodać kaszę lub bułkę tartą, jaja i posiekaną zieleninę. Wyrobić masę rybną, kleistą jak na pasztet. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Na zwilżonej i posmarowanej resztą masła kilkakrotnie złożonej gazie ułożyć masę rybną, nadając jej podłużny kształt. Zawinąć związać końce. Roladę rybną włożyć do wrzącego wywaru z włoszczyzny. Gotować 25 minut.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Rolada rybna - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł