Rolada serowa II


Składniki:
40 dag sera żółtego
30 dag pieczarek
1/4 pęczka natki
mała cebula
mała papryczka chili
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżki masła
sól
pieprz
Przygotowanie:
Na maśle usmażyć pieczarki z cebulą i chili. Smażyć tak długo aż powstały sok odparuje.. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Przestudzić, wymieszać z natką.
Ser pokroić w plastry, ułożyć na zakładkę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C na 3-4 min, aż ser zmięknie.
Obłożyć farszem i pomagając sobie papierem zwinąć roladę. Odstawić do ostygnięcia. Podawać pokrojoną w plastry z sałatką. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Rolada serowa II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł