Rolada wołowa


Składniki:
80 dag udźca wołowego
40 dag piersi z kurczaka
2 marchwie
1 mała cukinia
25 dag mielonego mięsa wieprzowego
10 dag groszku z puszki
2 łyżki oleju
natka
sól
pieprz
Przygotowanie:
Oczyść udziec wołowy oraz mięso z piersi kurczaka. Umyj dokładnie, osusz. Udziec rozetnij tak, by postał cienki płat, piersi pokrój na cienkie kotleciki. Wszystkie kawałki mięsa rozbij przez folię spożywczą, posól i popieprz.
Obierz marchew i cukinię, pokroj na kawałki. Mielone mięso posól, wymieszaj z marchewką, cukinią, groszkiem i posiekaną natką.
Kotlety z piersi kurczaka połóż na płat wołowiny, na nich rozsmaruj przygotowane nadzienie. Całość zwiń w roladę, obwiąż.
W brytfannie rozgrzej olej i obsmaż na nim roladę ze wszystkich stron. Podlej wodą, przykryj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 1h w piekarniku rozgrzanym do 200*C.
Pod koniec pieczenia odkryj roladę, aby się ładnie przyrumieniła. Przed podaniem zdejmij nić i pokrój roladę w plastry.
Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Rolada wołowa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł