Rolada z boczkiem i pieczarkami



Składniki ;
1 kg schabu bez kości
25 dag pieczarek
cebula
bułka tarta
łyżka startego żółtego sera
2 łyżki masła
10 dag wędzonego boczku
ząbek czosnku
tymianek
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Schab natrzyj tymiankiem , pieprzem i roztartym z solą czosnkiem . Rozetnij na duży płat . Rozbij lekko tłuczkiem . Zrób farsz , cebulę posiekaj , podsmaż na maśle z plastrami pieczarek . Ostudz , dodaj bułkę , ser , posiekaną natkę , dopraw do smaku . Na mięsie rozłóż farsz , zwiń , zepnij . Obłóż plastrami boczku . Włóż do brytfanny , skrop wodą . Piecz 60 minut w temp 180 stopni . Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Rolada z boczkiem i pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł