Rolada z pstrąg i kurkami.


Rolada z pstrąg i kurkami. Składniki: 2 filety z pstrąga, kurki, cebula, natka pietruszki, pieprz ziołowy, sól, oliwa. Przygotowanie: Filety z pstrąga solimy i pieprzymy w między czasie oczyszczone i umyte kurki tniemy na mniejsze kawałki , cebulkę siekamy i podsmażamy na patelni dodajemy nasze kurki i doprawiamy do smaku, gdy wszystko nam się lekko podsmaży zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekana pietruszkę , wszystko mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Na jeden płat z fileta kładziemy nasz farsz i przykrywamy go drugim płatem całość ściśle zwijamy i związujemy sznurkiem tak, aby wyszła nam rolada. Folię aluminiową smarujemy oliwą i kładziemy naszą roladę , całość dokładnie zwijamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 20-30 minut . W taki oto prosty sposób mamy wspaniała roladę Smacznego.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Rolada z pstrąg i kurkami. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł