Rolada z ryby


Składniki:
80 dag ryby
5 dag czerstwej bułki
pół szklanki mleka
5 dag cebuli
2 dag kaszy manny
2 dag masła
jajko
4-5 dag bułki tartej
pół szklanki gęstej śmietany
pieprz
sól
2-3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Rybę sprawić, odfiletować i zemleć. Dodać bułkę tartą, bardzo drobno posiekaną cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, masło, jajko, kaszę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i uformować wałek. Ułożyć go w brytfannie, polać olejem, piec około 40 minut, często polewając wytwarzającym sosem. Pod koniec pieczenia zalać lekko posoloną śmietaną. Upieczoną roladę ułożyć na półmisku, pokroić w skośne plastry, polać sosem powstałym podczas pieczenia. Smacznego

 


2.2
Oceń
(9 głosów)

 

Rolada z ryby - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł