Rolada z węgorza


Składniki:
1,2 kg węgorza
50 ml octu
sól
Farsz
3 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
100 g tartej bułki
kilka korniszonów i ugotowanych pieczarek
1 łyżka pokrojonego koperku
sól

Z ryby zdjąć skórę i wyjąć ości. Odciąć 3 kawałki po 20 cm i wyfiletować je. Mięso z pozostałych części zemleć. Jajka posiekać z pieczarkami i korniszonami. Wymieszać z mięsem ryby, solą, tartą bułką, surowym jajkiem i koperkiem. Na serwecie ułożyć filety jeden obok drugiego. Na nich rozłożyć farsz. Zrolować, ułożyć w garnku i zalać osoloną wodą z octem. Gotować 30 minut. Schłodzić w lodówce.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Rolada z węgorza - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł