Rolada ze schabu


Składniki:
60 dag schabu
po 10 dag suszonych śliwek i moreli
sól
pieprz
curry
1 litr bulionu
żelatyna
2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Schab myjemy, rozcinamy na płat i rozbijamy. Oprószamy solą , pieprzem i curry. Śliwki i morele osobno zalewamy wrzątkiem i chwile moczymy. Odcedzamy i studzimy, a następnie układamy na mięsie, Ciasno rolujemy i obwiązujemy nicią kuchenną. Roladę podsmażamy z obu strona na rozgrzanym oleju. Następnie pieczemy pod przykryciem ok. 40 minut w temperaturze 170*C co jakiś czas przewracając. Studzimy. Usuwamy nici. Roladę kroimy w plastry i układamy na półmisku. Bulion mieszamy z żelatyną, lekko tężejącą galaretką zalewamy mięso. Odstawiamy do zastygnięcia. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Rolada ze schabu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł