Rolada łososiowa


Rolada łososiowa

Składniki(6 porcji):
chleb tostowy;
25 dag wędzonego łososia w plasterkach;
15 dag twarogu;
łyżka śmietany;
pęczek natki pietruszki;
sól;
pieprz;
2 łyżki mleka;

Sposób przygotowania:
1).Dodać śmietanę do twarogu, wyrobić go na krem, przyprawić.
2).Odciąć skórki z kromek chleba, kromki rozłożyć na kawałkach zwilżonego płótna (lub na serwetkach). Posamrować je grubo masą serową i położyć płaty łososia, zwinąć każdką kromkę oddzielnie w rulon, każdy rulon opakować w kawałek płótna.
3).Wstawić pakuneczki na godzinę do lodówki, po wyjęciu zwilżyć mlekiem powierzchnie roladek, obtoczyć je w posiekanej pietruszce.
4).Ostrym nożem pokroić w plastry, rozłożyć na półmisku, przybrać natką pietruszki.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.7
Oceń
(9 głosów)

 

Rolada łososiowa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł