Roladki schabowe II


Składniki:
500g schabu
150g fasolki szparagowej
2 ogórki kiszone
3 parówki
6 plastrów sera żółtego
1 pęczek natki pietruszki
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 łyżki mąki
curry
sól
pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową ugotować. Parówki przekroić wzdłuż na pół, a ogórki pokroić w paski. Schab oczyścić, a następnie pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Posypać obficie przyprawami.
Na płatach schabu umieścić po plasterku sera i na kazdym układać połówki parówek, paski ogórków kiszonych oraz fasolkę szparagową..
Mięso zawijać w rulony. Na patyczki od szaszłyczków wbijać po 3 sztuki roladek schabowych. Mięso umieścić w garnku, zalać wodą i gotować ok. 60min pod przykryciem.
Pod koniec gotowania potrawę zaprawić mąką i jogurtem, dodać posikaną natkę pietruszki. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Roladki schabowe II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł