roladki z mięsem mielonym


Składniki:
500g mięsa mielonego
1 cebula
sól
pieprz
ciasto francuskie (najlepiej kupić cena ok3-4 zl)
1 jajko
przyprawa do mięsa mielonego

Sposób przygotowania:

Surowe mięso mielone mieszamy razem z jajkiem, następnie drobno siekamy i podsmażamy cebulę którą później dodajemy do mięsa, Do wszystkiego dodajemy przyprawy i mieszamy. Tak przygotowany farsz kładziemy na rozłożone ciasto francuskie które następnie zwijamy w rulon. Zwinięte ciasto kroimy wzdłuż co 2-3 cm. Pokrojone roladki wykładamy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. i pieczemy przez ok 25 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego!

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

roladki z mięsem mielonym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł