ROLADKI Z PANGI


-4 średnie płaty pangi
-4 paski ugotowanej marchewki
-4 gałązki świeżego kopru
-4 gałązki natki pietruszki
-4 grube szczypiorki
-sól,pieprz
-1szkl.bułki,jajko
Rybę rozmrozić,umyć,osuszyć,a następnie natrzeć solą i pieprzem.Na każdym płacie położyć po jednym kawałku marchewki,gałązkę kopru i pietruszki,szczypiorek pokrojony tak,żeby nie wystawał poza roladkę.Tak przygotowane płaty zwinąć w roladki i spiąć wykałaczką.Jajko roztrzepać w misce,na patelni rozgrzać olej.Każdą roladkę obtaczać w jajku,a następnie w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu,ze wszystkich stron do zrumienienia.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

ROLADKI Z PANGI - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł