Roladki z papieru ryżowego


Składniki ;
9-12 papierów ryżowych
kilka kapeluszy grzybów mun
marchewka
20 dag mielonego mięsa
5 dag makaronu ryżowego
kilka kiełków fasolki mung
cebula
3 liście kapusty pekińskiej
jajko
sos sojowy
sól
pieprz
olej
Przygotowanie ;
Grzyby , kiełki fasoli i cebulę drobno pokrój . Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach , kapustę posiekaj . Makaron ryżowy namocz we wrzątku . Po 3 minutach odcedz , pokrój na 2cm kawałki . Mielone wymięszaj z cebulą , marchewką , kiełkami , grzybami , makaronem i jajkiem . Przypraw , skrop sosem sojowym . Papiery ryżowe mocz chwilę w letniej wodzie . Osącz . Na każdym papierze ułóż farsz , zwiń . Usmaż na oleju .
Smacznego .

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Roladki z papieru ryżowego - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł