Roladki z sosem serowym


Składniki:
1/2kg schabu bez kości
4 plastry szynki gotowanej
4 plastry żółtego sera
sól
pieprz
mielona papryka słodka
olej
Sos:
serek topiony śmietankowy
1/2 szklanki mleka
sól
pieprz
łyżka koperku świeżego
Przygotowanie:
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w 4plastry. Rozbijamy tłuczkiem na bardzo cienkie płaty. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem i papryką. Na każdym kotlecie układamy po plastrze szynki i sera, a następnie zawijamy w roladki.
Roladki wkładamy do blachy, posypujemy słodką papryką i polewamy niewielką ilością oleju. Pieczemy ok40 minut w 180*C.
Sos serowy:
w rondelku podgrzewamy mleko. Mieszając, porcjami dodajemy serek. Gdy się rozpuści, dodajemy sól, pieprz i koperek. Gotujemy ok. 3minut, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Roladki z sosem serowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł