Roladki z kurczaka


Produkty:
-50 dag piersi z kurczaka
-po pół strąka zielonej, czerwonej, żółtej papryki
-10 dag żółtego sera
-szklanka bulionu drobiowego
-2 łyżki oleju
-sól, pieprz
-suszony tymianek

Przygotowanie:
Piersi podzielić na połówki. Każdą naciąć ostrym nożem tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć tymiankiem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Paprykę umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z papryką. Mieszanką paprykowo-serową napełnić kieszonki w mięsie. Każdą zaszyć. Na patelni rozgrzać olej, smażyć mięso do zarumienienia. Przełożyć do garnka, podlać bulionem, dusić ok. 20 minut

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Roladki z kurczaka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł